Články

2 minuty čtení

Jak tisknout z mobilu přes USB

30. 11. 2020

Tisknutí fotek či dokumentů ze smartphonu už je dnes standardem, zadání tiskových úloh ale probíhá většinou přes Wi-Fi spojení či Bluetooth. Je vůbec možné tisknout z mobilu z USB, spojením přes kabel? A má tato metoda nějaké výhody?

Celý článek »
3 minuty čtení

Kam vyhodit tiskárnu: 4 druhy míst, kde ji převezmou

23. 11. 2020

Každá tiskárna jednou doslouží - a ať už jí končí životnost (mj. ji udává objem tisku) nebo ji potřebujete vyměnit za aktuálnější model, je třeba se starého zařízení zbavit. Kam ale vysloužilou tiskárnu odnést?

Celý článek »
3 minuty čtení

RGB vs. CMYK: jak dosáhnout při tisku nejlepších výsledků?

16. 11. 2020

Představte si, že tisknete důležitou prezentaci na poradu. Zdánlivě nic obtížného - stačí zadat tisk. Jenže pak si všimnete, že barvy na vytištěných materiálech úplně nesedí. V porovnání se zdrojovým souborem nejsou tak jasné a třeba zářivé zelenou z předlohy nahradil temnější odstín. Jakou roli v tom hrají barevné modely RGB a CMYK a především - jak dosáhnout stejných barev jako na obrazovce?

Celý článek »
2 minuty čtení

Aplikace pro tisk z iPhonu - 3+7 aplikací, které můžete využít

26. 10. 2020

Potřebujete vytisknout fotky či dokumenty z telefonu, ale nevíte jak na to? V tomto článku vám přinášíme seznam těch nejlepších aplikací pro tisk z iPhonu - včetně návodu, jak při tisku postupovat.

Celý článek »
3 minuty čtení

Závady laserových tiskáren: kdy se ještě vyplatí oprava?

19. 10. 2020

Laserová tiskárna je těžce pracujícím „členem“ kanceláře. Není proto divu, že u ní dříve či později k nějaké poruše dojde. Přečtěte si, jak závadu rozeznat a jak ji vyřešit tak, aby co nejméně zatížila vaši peněženku. V článku postupujeme od nejméně nákladných řešení až po ta, která váš rozpočet přeci jen trochu zatíží.

Celý článek »
3 minuty čtení

Jak zabezpečit tiskárnu: 4 způsoby, kterými zabráníte úniku dat

2. 10. 2020

Tiskárny v řadě firem jsou podle odborníků na kybernetickou bezpečnost rizikovým článkem náchylným k úniku dat. Ne náhodou; na zabezpečení těchto přístrojů se často nehledí, navíc přes ně proudí - ať už při tisku nebo skenování - citlivé informace. Přečtěte si, jak krádeži a úniku dat zabránit.

Celý článek »