Články

uvod 2 minuty čtení

Průvodce 3D skenery: jaké jsou jejich výhody a nevýhody?

12. 1. 2020

Ještě před několika lety technologie ze sci-fi knížek, dnes běžná rutina. 3D skenování má své nezastupitelné místo v archeologii, lékařství, ale také třeba ve vývoji videoher nebo mapování terénu. Ve 3D skener už můžeme proměnit i svůj chytrý telefon. Více se dozvíte v článku.

Celý článek »
uvod 3 minuty čtení

Nehoda s náplní do tiskárny: Jak dostat z oblečení toner nebo inkoust

17. 12. 2019

Pokud jste někdy vlastnoručně měnili náplň v tiskárně, podstoupili jste riziko potřísnění oděvu inkoustem z cartridge, případně znečištění tonerovým prachem. Když se vám podobná nehoda stane, je celkem jedno, jestli je na vině nešetrná manipulace, nebo vada z výroby. Na prvním místě bývá většinou snaha zachránit oblíbený kus šatníku. V následujícím článku vám poradíme, jak šetrně odstranit z oblečení toner či inkoust.

Celý článek »
uvod 2 minuty čtení

4 způsoby, jak se efektivně zbavit stresu

16. 12. 2019

Určitá míra stresu k našemu životu patří. Pokud je ho ale příliš, koledujeme si o vážné zdravotní a psychické problémy. Vystresovaní lidé končí v lepším vyhořením – a v tom horším na nemocničním lůžku. Zjistěte, jak se stresem a jeho příčinami účinně bojovat, abyste se do své práce těšili.

Celý článek »
lietadielko 3 minuty čtení

4 rady, jak (konečně) skoncovat s prokrastinací

16. 12. 2019

Prokrastinaci zaměňují mnozí s leností, nic ale není vzdálenějšího pravdě. Nejčastěji prokrastinující skupinou jsou totiž lidé s vysokoškolským vzděláním, kteří pracují na vyšších pozicích. Chronické odkládání práce ničí život umělcům, manažerům nebo lékařům a může vést až k syndromu vyhoření, úzkostným poruchám a depresím. Jak s prokrastinací skoncovat jednou provždy?

Celý článek »
darcek 7 minut čtení

10 tipů na tiskárnu pod stromeček

29. 11. 2019

Myslíte, že kancelářské vybavení nepatří mezi dárky, které by se pod vánočním stromečkem vyjímaly? Např. tiskárna usnadní práci s dokumenty a umožní vytisknout si fotky ve špičkové kvalitě. Jakou tiskárnu ale vybrat jako dárek k letošním Vánocům? Máme pro vás 10 tipů na zařízení.

Celý článek »
kancel 3 minuty čtení

Jak si zařídit moderní domácí kancelář a vybrat do ní správné vybavení?

14. 11. 2019

Z práce z domova se stává rozšířený benefit. Home office už není jen doménou odborníků na volné noze, čím dál častěji jej využívají i běžní zaměstnanci. V domácí kanceláři mnohdy trávíme desítky hodin týdně. Je proto důležité, abychom se v ní mohli dobře soustředit, a aby vybavení kanceláře nemělo negativní vliv na naše zdraví. Jak na to, zjistíte v článku.

Celý článek »