Články

Xerox 3 minuty čtení

Xerox: Technologický průkopník, který položil základy kancelářským technologiím, jak je dnes známe.

11. 11. 2019

Název této značky se stal synonymem pro kopírování. Ale vynález xerografie není ani zdaleka jediným milníkem v historii vývoje kancelářské techniky, který má značka Xerox na svědomí. Obrovský pokrok v pohodlném používání a tím pádem i masovém rozšíření osobních počítačů mají vynálezy grafického rozhraní a myši. A ano, i za ně zodpovědný právě Xerox. Přečtěte si příběh značky s více než stoletou historií, která i přes obrovské množství průlomových patentů a inovací se ne, a ne vyškrábat na vrchol.

Celý článek »
3 minuty čtení

Jak snížit spotřebu inkoustových náplní při tisku a prodloužit jejich životnost?

4. 11. 2019

Dopřáváte svojí tiskárně originální náplně? Než tiskárna doslouží, v náplních její pořizovací hodnotu hravě přeplatíte, a ne jednou. Originální inkoust do tiskárny vyjde v přepočtu na mililitr tekutiny dvakrát dráž než proslulé luxusní šampaňské Dom Perignon. U tak drahého špásu nesmí přijít ani kapka na zmar! Jak neplýtvat šampaňským vám neporadíme, zato jak prodloužit životnost inkoustových cartridgí jsme shrnuli do následujícího článku.

Celý článek »
1 minuta čtení

KVÍZ: 8 otázek o tiskárnách a tonerech – znáte všechny odpovědi?

22. 10. 2019

Jak jste na tom se znalostmi tiskáren a tonerů? Pokud patříte mezi pravidelné čtenáře našich článků, bude pro vás zodpovězení následujících 8 otázek v tiskařském kvízu hračka. Že máte ještě nějaké mezery ve studiu? Nevadí, studijní materiály jsou naštěstí stále online – nahlédněte do článků na našem blogu a nasajte vědomosti o tiskárnách a tonerech, kterými naše čtenáře pravidelně zásobujeme.

Celý článek »
3 minuty čtení

5 tipů, jak docílit přátelské atmosféry v kanceláři

21. 10. 2019

Kvůli nepříznivé atmosféře na pracovišti opouští zaměstnání kolem 16 % nespokojených zaměstnanců. Přitom přátelské vztahy s kolegy a celkově příjemná pracovní atmosféra mohou být velmi silným motivátorem pro setrvání v současném zaměstnání v případě, že přijde lákavá nabídka odjinud. Jak docílit přátelské pracovní atmosféry v kanceláři? Máme pro vás 5 tipů.

Celý článek »
4 minuty čtení

Výhody a nevýhody multifunkčních tiskáren

10. 10. 2019

Zvažujete pořízení multifunkční tiskárny do domácnosti, nebo kanceláře? Mít skener, tiskárnu, kopírku a fax v jednom zařízení má mnoho výhod. Než takové multifunkční zařízení ale pořídíte, měli byste zvážit i nevýhody. Následující článek vám pomůže sesumírovat si pro a proti a zjistit, jestli multifunkční tiskárna splní vaše požadavky, nároky a očekávání.

Celý článek »
3 minuty čtení

Canon: Příběh jedné z nejinovativnějších značek na světě

3. 10. 2019

První fotoaparát vyrobili už v roce 1934 a krom toho, že se velmi nápadně podobal v té době věhlasným fotoaparátům Leica, na něm nebylo nic moc zajímavého. Za těch 85 let svojí existence se nakonec Canon vyšplhal na horní příčky žebříčku nejinovativnějších firem světa. S více než třemi tisíci patenty je po právu považován za globálního technologického lídra na trhu zobrazovací techniky. Pojďte se začíst do příběhu značky Canon.

Celý článek »