Články

3 minuty čtení

Chytrý plánovač, který si snadno vytisknete doma

30. 5. 2022

Už zase nestíháte deadline a navíc jste zapomněli, jaké další úkoly jste si to naplánovali na tento týden? Nespoléhejte se na to, že vše udržíte v hlavě. Plánovač na ně bude myslet za vás.

Celý článek »
2 minuty čtení

Toner vs. cartridge: v čem se liší a jak vybrat správnou náplň?

23. 5. 2022

Ať už tisknete sporadicky či pravidelně, výměně náplně se nevyhnete. Víte ale, jaký je rozdíl mezi tonerem a cartridgí? A jak poznat správnou náplň a vyměnit ji bez poškození tiskárny?

Celý článek »
uvod 4 minuty čtení

Co znamená DPI rozlišení při tisku a jak podle něj vybrat vhodnou tiskárnu?

19. 5. 2022

Většina nakupujících se při výběru domácí či kancelářské tiskárny rozhoduje především podle ceny, menšina potom hledí na rychlost tisku a spotřebu barvy. Skoro nikdo ale nebere v potaz hodnotu DPI. Ta přitom určuje, jak kvalitní výsledný tisk bude. Přečtěte si, co přesně DPI znamená a jak se jím při výběru tiskárny řídit.

Celý článek »
3 minuty čtení

7 bizarních zajímavostí o tisku, o kterých jste neměli tušení

16. 5. 2022

Věděli jste, že laserový tisk skoro skončil v zapomnění? Nebo že tiskový inkoust je cennější než krev? Přečtěte si ty největší zajímavostí ze světa tisku a tiskáren!

Celý článek »
11 minut čtení

Jak vybrat projektor pro domácí kino i kancelář

14. 5. 2022

Digitální projektory jsou levnější alternativou k velkoplošným obrazovkám, kvalitou obrazu se ale mohou směle poměřovat i s televizemi či počítačovými monitory. Ne každý projektor je však kvalitní, kvůli čemuž může být výběr toho ideálního přesně pro vaše účely oříšek. V následujících řádcích se proto zaměříme na to, abyste tento oříšek dokázali bez problému rozlousknout a vybrat model, který bude přesně vašim potřebám vyhovovat.

Celý článek »
3 minuty čtení

5 pravidel pro váš time management

2. 5. 2022

Pokud věčně nestíháte, měli byste si osvojit základní principy time managementu. Nedochvilnost se dá ještě snést, pokud jde o práci, která se týká jen vás. Horší je to v případě, kdy nedokončený úkol odevzdáváte za 5 minut dvanáct svému nadřízenému. Které zásady vám se stíháním termínů pomohou?

Celý článek »