Články

3 minuty čtení

Co s potisknutým papírem? Skartace, recyklace i výroba papírmašé

31. 1. 2022

Hromadí se vám v kanceláři či doma staré dokumenty, letáky a další materiály, kterých se potřebujete zbavit? I likvidace papírového odpadu má svá pravidla. Nepotřebný papír je ale možné znovu využít - třeba pro společné chvíle s dětmi.

Celý článek »
3 minuty čtení

Jak si zařídit kancelář, aby se v ní dobře pracovalo?

24. 1. 2022

Zařizujete novou kancelář nebo přemýšlíte, co provést s tou současnou, aby se vám v ní lépe pracovalo? Tyto věci by vám v kanceláři určitě neměly chybět.

Celý článek »
2 minuty čtení

Jakou (levnou) tiskárnu pro občasný tisk zvolit?

17. 1. 2022

Většinu článků o výběru tiskáren věnujeme zařízením, které tisknou v relativně vysokém objemu za co nejnižší cenu. Najdou se ale i lidé, kteří potřebují tisknout jen čas od času a chtějí si třeba užívat výhod multifunkce - tedy skenování a kopírování. Po kterém přístroji v takovou chvíli sáhnout?

Celý článek »
3 minuty čtení

Jak funguje tisk na dřevo, látku, sklo a další materiály

10. 1. 2022

S tričkem, hrnkem či skleněnou plaketou se zakázkovým potiskem jste se už asi setkali. Ale věděli jste, na jakém principu tisk na tyto netradiční materiály funguje? V článku vám prozradíme, jaké technologie se pro potisk keramiky či textilu vlastně využívají - a poradíme, jak doma v několika jednoduchých krocích přenést na dřevo fotografii či obrázek.

Celý článek »
3 minuty čtení

Jak odstranit skvrny od inkoustu z koberce či podlahy

27. 12. 2021

“Když už, tak pořádně.” Roztříštila se vám cartrige na koberci nebo jste si zamazali novou sedačku? Neztrácejte hlavu. Nejúčinnějším způsobem, jak z takové šlamastyky ven, je rychle jednat! Přečtěte si, co na inkoust platí a jak zachránit nejen koberec.

Celý článek »
2 minuty čtení

Jak správně napsat adresu na obálku? Jde to i na PC

20. 12. 2021

Při odesílání dopisů, pohledů a dalších druhů zásilek je správně nadepsaná adresa tím nejdůležitějším úkolem. Pouze se správně vyplněnou a čitelně nadepsanou adresou se vaše zásilka skutečně dostane tam, kam ji posíláte. Mrkněte se na vzor, jak správně napsat adresu, jak by nadepsaná obálka měla vypadat, nebo ji rovnou zkuste místo trápení se s propiskou vytisknout z počítače.

Celý článek »