Články

3 minuty čtení

Jak vybrat fotopapír (a tiskárnu) pro tisk fotek

7. 6. 2021

Chcete si fotky z dovolené či narozeninové oslavy založit do fotoalba? Už dávno není třeba čekat týden na vyvolání snímků ve fotokiosku. Fotografie profesionální kvality si vytisknete sami. Stačí vám k tomu tiskárna a správný fotopapír.

Celý článek »
3 minuty čtení

6 důvodů, proč home office není pro každého

24. 5. 2021

Začíná vás práce z domova vyčerpávat, přesto ale ve svém okolí slyšíte na home office jen pozitivní ohlasy? Poslední výzkumy přinášejí důkazy, že práce z domu není zkrátka pro každého.

Celý článek »
3 minuty čtení

Gramáž papíru: jak vybrat tloušťku papíru pro vizitky a další materiály

10. 5. 2021

Pokud zadáváte tisk vizitek či letáků, budou po vás tiskaři mj. chtít informace o gramáži papíru, na který budou tisknout. V tomto článku vám prozradíme, co přesně gramáž je, v čem se papíry různé tloušťky liší a pro jaké typy materiálů jsou vhodné.

Celý článek »
3 minuty čtení

Jak se vyrábí a recykluje papír?

3. 5. 2021

Až donedávna byl papír hlavním informačním médiem naší civilizace. O toto prvenství jej sice připravily digitální nosiče, přesto bychom se bez papíru neobešli. Ve formě lepenky je totiž neoddělitelnou součástí přepravy produktů všech tvarů a velikostí. Přečtěte si, jak se papír vyrábí a kolikrát je možné jej recyklovat.

Celý článek »
2 minuty čtení

Jak se tisknou poštovní známky?

26. 4. 2021

Většinou je používáme, když posíláme vánoční či velikonoční pohledy rodině a známým. Někteří z nás je dokonce sbírají. Přemýšleli jste ale někdy nad tím, jak se poštovní známky vlastně tisknou?

Celý článek »
3 minuty čtení

Příběh značky Lexmark: recept na úspěch? 18 hodin práce denně

19. 4. 2021

V porovnání s jinými značkami je Lexmark poměrně mladou společností - na trhu působí teprve od začátku 90. let. Přesto se v prodeji tiskáren rychle stihl zařadit mezi světové giganty. Jak se to firmě, která už téměř tři dekády sídlí v americkém Lexingtonu, povedlo?

Celý článek »