Články

3 minuty čtení

Canon: Příběh jedné z nejinovativnějších značek na světě

3. 10. 2019

První fotoaparát vyrobili už v roce 1934 a krom toho, že se velmi nápadně podobal v té době věhlasným fotoaparátům Leica, na něm nebylo nic moc zajímavého. Za těch 85 let svojí existence se nakonec Canon vyšplhal na horní příčky žebříčku nejinovativnějších firem světa. S více než třemi tisíci patenty je po právu považován za globálního technologického lídra na trhu zobrazovací techniky. Pojďte se začíst do příběhu značky Canon.

Celý článek »
3 minuty čtení

Kancelářská práce ve stoje: 7 benefitů, které vám přinese

20. 9. 2019

S rozmachem IT technologií se od práce u strojů ve výrobě pomalu přesouváme k počítačům. V současnosti 4 Evropané z 10 při práci sedí. V Německu, Lucembursku a Nizozemí dokonce celou pracovní dobu prosedí každý druhý obyvatel země. Přitom dlouhodobé sezení je příčinou mnohých civilizačních onemocnění a zdravotních obtíží. Lidské tělo zkrátka není na dlouhodobé sezení stavěné. Co s tím? Vstaňte! V následujícím článku pro vás máme hned 7 záminek ke zvednutí se ze židle.

Celý článek »
2 minuty čtení

Uběhnete kilometr rychleji, než vám naskočí Widle?

19. 9. 2019

Všichni si kupujeme nový model stolního počítače či notebooku s vírou, že nám bude sloužit celý život. A když ne po celý život, tak aspoň na věčné časy a nikdy jinak. Jenže čas je prevít, a tak i ten nejvýkonnější stroj někdy přestane stíhat, zpomalí a stane se spíše brzdou než tahounem.

Celý článek »
2 minuty čtení

Inkoustová tiskárna na tankový systém - konec trápení

16. 9. 2019

Zejména v domácnostech jsou inkoustové tiskárny stále velmi oblíbeným přístrojem na tisk dokumentů i fotografií. Nejsou drahé, snadno se obsluhují a poskytují kvalitní tisk. Jenže ceny originálních inkoustových náplní jsou poměrně vysoké, což značně prodražuje provoz těchto užitečných zařízení. Řešením, které uživatelům umožňuje razantní snížení nákladů na tisk, jsou inkoustové tiskárny na tankový systém.

Celý článek »
2 minuty čtení

Tanková tiskárna - zatočte s věčnou žízní

9. 9. 2019

Jako v jiným případech, tak i při pořizování nové tiskárny domů či do kanceláře jde hlavně o úspory. Laserové tiskárny vyšší pořizovací cenu vynahrazují nižšími provozními náklady, naopak inkoustové jsou sice cenově výhodnější při nákupu, zato jejich provoz je vzhledem k malým zásobníkům barvy a astronomickým cenám náhradního inkoustu dost drahý. V roce 2010 ale do zavedeného souboje laser vs. inkoust hodila vidle firma Epson, když představila první tiskárny na tankový systém.

Celý článek »
4 minuty čtení

Bezpečnost na internetu 1/2: Nastavení prohlížeče a ochrana soukromí online

3. 9. 2019

Internet způsobil revoluci ve způsobu, jakým žijeme naše životy. Zkrátil vzdálenosti, urychlil komunikaci, zpřístupnil informace. S internetem se to má jako s ohněm - je to dobrý sluha, ale zlý pán. Jak s ním pracovat a nespálit se? Přečtěte si následující tipy pro bezpečnou práci s internetem.

Celý článek »