Články

2 minuty čtení

Tipy pro Google kalendář - plánujte svůj život efektivně

5. 8. 2019

Kalendář. Věc naprosto nepostradatelná pro plánování krátkodobých i dlouhodobých aktivit. Někdo se spoléhá na starý dobrý stolní kalendář, jiný se neobejde bez nástěnného kalendáře a další nedá ani ránu bez klasického diáře. Ovšem doba a zvyky se mění a s příchodem tabletů, chytrých telefonů a jiných mobilních zařízeních je někdy těžké rozeznat, kdo koho vlastně ovládá.

Celý článek »
3 minuty čtení

Letní vedra: Co dělat, aby se elektronika nepřehřívala?

5. 8. 2019

Letní vedra jsou náročná a dávají zabrat nejen lidem, ale i elektronice. Ideální provozní teplota většiny přístrojů, které denně používáme úmorným horkům navzdory, se pohybuje hluboko pod hodnotou, kterou v těchto dnech vídáme na teploměru. Jak v horkých dnech uchránit svoje elektronická zařízení vysokým teplotám, aby tohle léto nebylo jejich poslední, se dočtete v následujícím článku.

Celý článek »
3 minuty čtení

Předtisková příprava: Co byste měli vědět, než odešlete soubory do tisku

24. 7. 2019

Tisk textových dokumentů je pro většinu uživatelů počítačů a tiskáren denní rutina. Na lámání chleba zpravidla dojde v momentě, kdy potřebujete vytisknout vizitky, plakáty, bannery a další složitější grafiky. Naštěstí pro vás máme článek o předtiskové přípravě souborů - a je celkem jedno, jestli připravujete podklady k tisku svépomocí, nebo máte po ruce grafika. Mít jasno v základních pojmech a postupech se může hodit vždycky.

Celý článek »
4 minuty čtení

Zkroťte Gmail: 8 + 1 praktický tip, které vám zjednoduší práci s e-maily

15. 7. 2019

Stovky nepřečtených e-mailů, čas zabitý neustálým odpovídáním na tytéž dotazy klientů a spamu víc, než je pro jednu e-mailovou schránku únosné. Pokud i ta vaše trpí podobnými neduhy, je nejvyšší čas, začít pracovat s e-maily efektivněji. Přinášíme celkem 9 praktických tipů, které zjednoduší život všem uživatelům Gmailu.

Celý článek »
2 minuty čtení

Předvolby tisku - kvíz pro náročné? Ale kdeže!

8. 7. 2019

Pořídili jste si novou tiskárnu a nyní na ni nevěřícně zíráte? Úspěšně jste nainstalovali ovladač, ale nemáte ani tucha o tom, jak tento sofistikovaný software funguje? Nebojte se, my vás bezpečně provedeme nástrahami, které na vás čekají v podobě různých checkboxů, rozbalovacích menu, posuvníků, nabídek a dalších možností.

Celý článek »
3 minuty čtení

K čemu v tiskárně slouží optická jednotka a kdy je potřeba ji vyměnit?

24. 6. 2019

Proč je papír, který vyjede po dokončení tiskové úlohy z laserové tiskárny, teplý? Zahřátí papíru má na svědomí optická jednotka, která je nedílnou součástí každé laserové tiskárny. Jakou hraje roli tato součástka při tisku, jak funguje a kdy je potřeba ji vyměnit? To jsme popsali v následujícím článku.

Celý článek »