Články

4 minuty čtení

Tipněte si, jaký typ papíru nejlépe svědčí tiskárnám

18. 4. 2019

Nejen parametry samotné tiskárny, ale i správný výběr adekvátního papíru má vliv na to, jak budete spokojeni s výsledkem. Jestli si budete radostí mnout ruce nebo vám zůstane jen kyselý obličej. S papírem do tiskárny je to jako se vším ostatním: používejte ty nejkvalitnější produkty tam, kde vám na tom opravdu záleží.

Celý článek »
3 minuty čtení

Co se skrývá uvnitř toneru do laserové tiskárny?

15. 4. 2019

Když dojde barva, jednoduše dokoupíte nový toner a vesele tisknete dál. Přemýšleli jste ale někdy nad tím, co se uvnitř plastové kazety s tonerem ukrývá? Proč je černý toner černý a jaká je jeho hlavní složka?

Celý článek »
4 minuty čtení

Pitva inkoustové tiskárny: Funkce a závady důležitých součástek

11. 4. 2019

Zmáčknete tlačítko a jako mávnutím kouzelného proutku přetečou jedničky a nuly z počítače do tiskárny. Ta během okamžiku elektronický dokument zhmotní na čistém voňavém papíře. Asi je jasné, že uvnitř té plastové krabice neotročí zelení mužíčkové, ale přemýšleli jste někdy nad tím, jak funguje tiskárna? Z kterých dílů se skládá a jakou roli hrají jednotlivé součástky v každé tiskové úloze? A co když se něco nepovede? Která část tiskárny může mít vadu na svědomí? Nahlédněte s námi pod kapotu inkoustové tiskárny!

Celý článek »
13 minut čtení

Velký průvodce výběrem tiskárny 2021: Jak vybrat nejlepší zařízení pro domácnost nebo kancelář

11. 4. 2019

Vybrat tu správnou tiskárnu není žádný med. Vždy se ale snažíme sáhnout po tom nejlepším přístroji, jaký nám náš rozpočet dovolí. Trh s tiskárnami se ovšem mění bleskovým tempem - a zařízení, která byla v různých cenových kategoriích pro domácnost či kancelář nejlepší, často své místo postoupila jiným přístrojům. Přečtěte si, s jakými tiskárnami krok vedle rozhodně neuděláte.

Celý článek »
5 minut čtení

Historie tisku - přes překážky ke hvězdám

4. 4. 2019

Milujete vůni nových knih? Nebo dáváte přednost čtení z obrazovky? Knihy v tištěné podobě se začínají vytrácet, informace hledáme na internetu a pro studenty je nejlepším zdrojem Wikipedie (když zrovna nestávkuje). Kdo se ale zasloužil o to, abychom dnes nemuseli opisovat každou knihu? Ačkoliv to byl pro lidstvo velký skok k jednoduššímu životu, historie tisku a tiskáren je pro mnohé stále zahalena v oparu nevědomosti. Cesta byla plná zatáček, výmolů, překážek a často i slepých uliček, jak už tomu u podobných vynálezů bývá. Pojďme si připomenout nejzajímavější zastávky v historii tiskařství.

Celý článek »
3 minuty čtení

Příběh značky Brother - z Japonska až na kraj světa

28. 3. 2019

Známé rčení o tom, že Tatra nezná bratra, se dá lehce zpochybnit. Nechce se věřit, že by nikdo z kopřivnické automobilky nikdy neslyšel o tiskárnách či kopírkách vyrobených japonskou společností Brother. Její historie sahá až do roku 1908, kdy byla v zemi vycházejícího slunce založena firma Yasui Sewing Machine Co., někdejší předchůdce současného nadnárodního gigantu. Víc než 28 let je Brother přítomen na českém trhu a minulý rok uplynulo právě 60 let, co japonská firma začala působit na evropském kontinentu. Taková událost si jistě zaslouží, aby o známém výrobci vyšel aspoň krátký článek.

Celý článek »