Články

6 minut čtení

Jak funguje 3D tiskárna: Základní technologie 3D tisku

5. 9. 2022

Přestože je tu s námi technologie 3D tisku více než 30 let, až v dnešní době se začíná pomalu ale jistě dostávat do popředí zájmu a to nejen geeků, ale i běžných smrtelníků. Lví podíl na tom má jak neustále klesající cena tiskáren, tak i jejich extrémně široká využitelnost, kdy lze díky nim vytvořit takřka cokoliv, co vás jen napadne. Díky tomu tak lze vyřešit mnohé zapeklité domácí i pracovní problémy a to navíc poměrně levnou cestou, jelikož až na pořizovací cenu je provoz 3D tiskárny velmi levnou záležitostí. Pokud vás tato technologie láká, v následujících řádcích vám v krátkosti vysvětlíme, jak vlastně 3D tiskárna funguje a jak se od sebe jednotlivé modely liší.

Celý článek »
8 minut čtení

Radíme, jak na domácí tisk fotografií

11. 8. 2022

Doby, kdy svět fotil ryze na analogové fotoaparáty a pro tvorbu fotek tak musel využívat specializovaných fotocenter, jsou již dávno pryč. Dnešním světem totiž hýbe fotografie digitální, kterou si lze jednak jednoduše prohlédnout na displeji fotoaparátu, tabletu, mobilu či třeba počítače, ale hlavně si ji díky tomu i snadno a rychle lze vytisknout doma. Domácí tisk fotografií má nicméně pár základních pravidel, která je třeba v případě, že vám jde o kvalitu, rozhodně dodržet. Pojďme se tedy společně podívat na to, jak doma tisknout fotografie, aby to skutečně stálo za to.

Celý článek »
7 minut čtení

Jak připojit tiskárnu k PC a tisknout už za 5 minut

11. 8. 2022

Pořídili jste si novou tiskárnu, potřebujete ji co nejrychleji zprovoznit, ale nevíte si s ní zatím absolutně rady, protože jste v tomto směru úplnými nováčky? Nebojte, s vaším problémem vám rádi pomůžeme. Instalace tiskárny a její propojení s PC je totiž doslova a do písmene otázkou na maximálně pět minut - tedy samozřejmě když víte, “kam sáhnout”. A právě to si v následujících řádcích krok po kroku povíme, aby bylo vaše snažení co nejméně bolestné.

Celý článek »
5 minut čtení

Laserové vs. inkoustové tiskárny: Jaké jsou mezi nimi rozdíly?

10. 8. 2022

Vybíráte-li si právě tiskárnu, velmi pravděpodobně stojíte před dilematem ve formě rozhodnutí mezi laserovou či inkoustovou - tedy dvěma suverénně nejrozšířenějšími typy tiskáren. Tušíte však vlastně, v čem všem se tyto tiskárny liší a v čem si jsou naopak podobné? Pokud ne a právě tyto věci potřebujete ke svému rozhodování, v následujících řádcích je hezky podrobně rozepsané najdete. Po jejich dočtení už budete mít o rozdílech mezi laserovými a inkoustovými tiskárnami jednou provždy jasno.

Celý článek »
zena s pc 8 minut čtení

10 tipů na zdravé svačiny do práce: Zasytí, dodají energii, a navrch si pochutnáte

1. 8. 2022

Opomíjíte přes den svačiny? Pak děláte obrovskou chybu. Právě svačiny by totiž měly tvořit 10 až 15 % celkového denního energetického příjmu, což není rozhodně málo. Pokud si právě říkáte, že je na čase vaše stravovací návyky mírně pozměnit a to právě doplněním svačinek, pak je tento článek určen přesně vám. V následujících řádcích vám totiž dáme pár tipů na zdravé svačiny do práce, které zasytí, dodají energii, a ještě si na nich pochutnáte. Všechny navíc zvládnete velmi rychle a je si je možné uzpůsobit přímo vašim chutím. Cenově se navíc v žádném případě nejedná o žádné extrémy.

Celý článek »
4 minuty čtení

Jak na fotky z dronu: Od zachycení až po tisk

18. 7. 2022

Pokud vlastníte dron, je velmi pravděpodobné, že si zároveň libujete v zachycování překrásných fotek měst, přírody či vlastně čehokoliv jiného z ptačí perspektivy. Právě díky dronům totiž dostává pohled na svět zcela nový rozměr, kterého se jinak než ze vzduchu nedočkáte. Jak ale na co nejlepší fotky a co s nimi poté? Na obě tyto otázky vám odpovíme v následujících řádcích - nejedná se totiž o nic složitého. 

Celý článek »