Články

3 minuty čtení

Jak zabezpečit tiskárnu: 4 způsoby, kterými zabráníte úniku dat

2. 10. 2020

Tiskárny v řadě firem jsou podle odborníků na kybernetickou bezpečnost rizikovým článkem náchylným k úniku dat. Ne náhodou; na zabezpečení těchto přístrojů se často nehledí, navíc přes ně proudí - ať už při tisku nebo skenování - citlivé informace. Přečtěte si, jak krádeži a úniku dat zabránit.

Celý článek »
2 minuty čtení

Oslavte den svobodného softwaru (a stáhněte si 4 aplikace pro tisk)

19. 9. 2020

Na 19. září 2020 připadá mezinárodní den svobodného softwaru (Software Freedom Day - SFD). Proč vůbec vznikl, co je jeho cílem - a jak souvisí s tiskárnami?

Celý článek »
3 minuty čtení

11 nápadů, jak využít tiskárnu k výrobě svatebních dekorací a dárků

7. 9. 2020

Připravit nezapomenutelnou svatbu je pořádný zápřah jak na čas, tak pro peněženku. Náklady na její uspořádání jsou často astronomické, přitom si spoustu věcí zvládnete vyrobit sami. Nepotřebujete k tomu víc než trochu šikovnosti, papírů a tiskárnu.

Celý článek »
3 minuty čtení

Jak fungují termotiskárny a podle čeho je vybírat?

4. 5. 2020

Zvažujete zakoupení termotiskárny pro tisk etiket nebo účtenek, ale nevíte, podle čeho vybírat? V tomto článku vám prozradíme to nejdůležitější o termálních tiskárnách: jak se mezi sebou liší, k čemu se jednotlivé typy hodí i na jakém principu pracují.

Celý článek »
2 minuty čtení

Tiskněte fotky kdykoliv a kdekoliv: 4 tipy na přenosné a kapesní tiskárny

27. 4. 2020

Kompaktním foťákům pomalu zvoní hrana. Srovnatelné fotky totiž pořídíme s průměrným smartphonem. Místo, které uvolní v batohu nepotřebný foťák, se tak uvolňuje například pro kapesní tiskárnu, s jejíž pomocí vytisknete své životní momentky. Máme pro vás několik tipů na tiskárny, se kterými vytisknete fotky za pochodu.

Celý článek »
3 minuty čtení

3 způsoby, jak si v karanténě zachovat zdravý rozum (a pomoci druhým)

13. 4. 2020

Omezení pohybu kvůli koronavirové pandemii platí už několik týdnů - a přestože se většina z nás už z prvotního šoku vzpamatovala a zavedená opatření přijala za svá, nápor na naši psychiku neustává. Nemůžeme se vídat s rodinou a přáteli; řada lidí musí pracovat z domova, jiní kvůli nynější situaci do práce nemohou. V článku se dozvíte, jak se s domácí izolací psychicky vyrovnat a jak od trápení ulevit těm, na které opatření dolehla nejvíc.

Celý článek »