Články

3 minuty čtení

5 tipů, jak správně vybrat kancelářskou židli či křeslo

14. 12. 2020

Sedavá zaměstnání jsou čím dál rozšířenější. Pokud v kanceláři prosedíte 8 hodin denně (téměř 2 tisíc hodin ročně), bez dobré kancelářské židle se neobejdete. Špatné sezení má totiž mít na lidské tělo devastující účinky. Prozradíme vám, jak vybrat takové křeslo (či židli), která bude sloužit vašemu zdraví - ne proti němu.

Celý článek »
2 minuty čtení

Jak tisknout z mobilu přes USB

30. 11. 2020

Tisknutí fotek či dokumentů ze smartphonu už je dnes standardem, zadání tiskových úloh ale probíhá většinou přes Wi-Fi spojení či Bluetooth. Je vůbec možné tisknout z mobilu z USB, spojením přes kabel? A má tato metoda nějaké výhody?

Celý článek »
3 minuty čtení

Kam vyhodit tiskárnu: 4 druhy míst, kde ji převezmou

23. 11. 2020

Každá tiskárna jednou doslouží - a ať už jí končí životnost (mj. ji udává objem tisku) nebo ji potřebujete vyměnit za aktuálnější model, je třeba se starého zařízení zbavit. Kam ale vysloužilou tiskárnu odnést?

Celý článek »
3 minuty čtení

RGB vs. CMYK: jak dosáhnout při tisku nejlepších výsledků?

16. 11. 2020

Představte si, že tisknete důležitou prezentaci na poradu. Zdánlivě nic obtížného - stačí zadat tisk. Jenže pak si všimnete, že barvy na vytištěných materiálech úplně nesedí. V porovnání se zdrojovým souborem nejsou tak jasné a třeba zářivé zelenou z předlohy nahradil temnější odstín. Jakou roli v tom hrají barevné modely RGB a CMYK a především - jak dosáhnout stejných barev jako na obrazovce?

Celý článek »
2 minuty čtení

Aplikace pro tisk z iPhonu - 3+7 aplikací, které můžete využít

26. 10. 2020

Potřebujete vytisknout fotky či dokumenty z telefonu, ale nevíte jak na to? V tomto článku vám přinášíme seznam těch nejlepších aplikací pro tisk z iPhonu - včetně návodu, jak při tisku postupovat.

Celý článek »
3 minuty čtení

Závady laserových tiskáren: kdy se ještě vyplatí oprava?

19. 10. 2020

Laserová tiskárna je těžce pracujícím „členem“ kanceláře. Není proto divu, že u ní dříve či později k nějaké poruše dojde. Přečtěte si, jak závadu rozeznat a jak ji vyřešit tak, aby co nejméně zatížila vaši peněženku. V článku postupujeme od nejméně nákladných řešení až po ta, která váš rozpočet přeci jen trochu zatíží.

Celý článek »