Články

3 minuty čtení

5 tipů, jak efektivně pracovat z domova v době karantény

18. 3. 2020

Pandemie koronaviru přinutila část zaměstnanců k práci z domova. Pro některé jedince je home office (téměř) denním chlebem. Jiní se ocitli v situaci, kterou znali jen z firemních (a jimi nevyužívaných) benefitů. Tento článek jsme vytvořili pro pracovníky, kteří mají možnost pracovat z domova, ale nevědí, jak zařídit, aby i v obýváku nebo ložnici odvedli stejný pracovní výkon jako ve své kanceláři.

Celý článek »
uvod 2 minuty čtení

6 tipů na kvalitní velkoformátové tiskárny pro tisk A3, A2 a A1

20. 2. 2020

Ne všem firmám a organizacím stačí tiskárny na klasickou „áčtyřku“. Řada společností pracuje s velkoformátovými tisky: projektové kanceláře a konstrukční společnosti tisknou technické výkresy, grafická studia plakáty, kartografická nakladatelství mapy. V tomto článku vám prozradíme tipy na výkonné tiskárny, které si hravě poradí s formáty A3 až A1.

Celý článek »
uvod 3 minuty čtení

Co je objem tisku a jak podle něj vybrat tiskárnu?

19. 2. 2020

Objem tisku je jedním z nejdůležitějších parametrů, podle kterých byste svou novou tiskárnu měli vybírat. Jak se liší doporučený objem a maximální objem tisku? Co se stane, když budete měsíční vytížení tiskárny ignorovat a jak přepočítat počet listů podle jejich potištění? Vše se dozvíte v článku.

Celý článek »
uvod 3 minuty čtení

3 funkce, které rozhodují o výběru vhodného skeneru

17. 2. 2020

Skenery jsou nepostradatelnou součástí domácnosti, kanceláře, grafického studia či fotoateliérů. Vedle běžných stolních skenerů pro občasné naskenování dokumentu existují i zařízení, které umí skenovat oboustranně a bez obsluhy - nebo naskenují třeba diapozitivy. V článku vám poradíme, pod jakými názvy se tyto funkce skrývají a jaká zařízení jimi disponují.

Celý článek »
uvod 3 minuty čtení

6 tipů, jak při tisku snížit dopad na životní prostředí

17. 2. 2020

Bolístkou mnoha firem je tisknutí dokumentů bez rozmyslu. Výrok „co je psáno, to je dáno“ je v nás pevně zakořeněný. Řada pracovníků potřebuje mít důležité doklady a spisy po ruce ve fyzické podobě, nikoliv jen ve formě jedniček a nul na disku. I přesto můžeme tisknout tak, abychom životní prostředí zatěžovali co nejméně.

Celý článek »
uvod 3 minuty čtení

Jak vybrat správné filamenty pro svou 3D tiskárnu?

3. 2. 2020

Stejně jako běžné tiskárny potřebují inkoustové náplně, potřebují 3D tiskárny plastové struny, ze kterých se tisknou předměty různých rozměrů. Výběr vhodného filamentu určí, jak bude výtisk tepelně a mechanicky odolný, zda půjde použít jako namáhaná součástka nebo jak složité jej bude vůbec vyrobit. Přečtěte si, jak vybrat správné 3D struny.

Celý článek »