Články

3 minuty čtení

Toner, cartridge, optický válec…aneb když je pro vás tiskařina jasná volba

25. 3. 2019

Moderní tiskárny fungují na principu různých technologií. Některé jsou spolehlivé, jiné méně. S některými proděláte majlant, s jinými ušetříte pěknou řádku peněz. Co je však nejpodstatnější, žádná z tiskáren ani kopírek se neobejde bez náplně. V okamžiku, kdy náplň dojde a musíme ji vyměnit, je nutné vědět, co si vlastně máme koupit. Inkoust, nebo tonerový prášek? Jaký je mezi nimi rozdíl? Znáte termíny jako cartridge nebo toner a víte, co přesně znamenají? A říká vám něco spojení optický válec? Pokud ne, je nejvyšší čas to napravit.

Celý článek »
4 minuty čtení

Příběh značky Samsung: Jak se z prodejce sušených ryb a nudlí stal největší světový výrobce elektroniky

22. 3. 2019

V roce 2018 se společnost Samsung vyšplhala na 12. místo žebříčku nejhodnotnějších firem světa. Jihokorejský gigant loni oslavil 80 let od svého založení a mezi 10 nejhodnotnějšími společnostmi světa najdete jenom dvě, jejichž historie sahá ještě hlouběji. Pojďte s námi zjistit, jak se z prodejce sušených ryb a nudlí stal světový technologický leader současnosti.

Celý článek »
3 minuty čtení

Papír v kanceláři: Jak snížit jeho spotřebu a správně recyklovat

21. 3. 2019

Jsou opravdu ty hromady papíru v koších našich kanceláří nepoužitelný odpad? Existují možnosti, jak využít tuto cennou přírodní surovinu na maximum? Pokud si pokládáte podobné otázky, možná oceníte následující článek o recyklaci papíru v kanceláři.

Celý článek »
3 minuty čtení

Příběh značky HP - přátelství na celý život

13. 3. 2019

Google, Apple, Amazon, Microsoft. Tyto původně garážové firmy byly synonymem malých podniků, jejichž zakladatelé měli na rozjezd svého byznysu jen pár centů. Časem se tyto společnosti rozrostly a jejich výrobky či služby změnily svět. Někdy jim k úspěchu stačil dobrý nápad, jindy značná drzost, s jejíž pomocí majitelé takového podniku neotřelý nápad ukradli konkurenci. Osudy některých posloužily jako námět pro filmové zpracování. Filmy jako Sociální síť, Piráti ze Silicon Valley či Jobs zná dnes téměř každý. Jeden však chybí: příběh firmy Hewlett - Packard, jedné z ikon počítačového průmyslu.

Celý článek »
4 minuty čtení

Originální vs. kompatibilní toner aneb najdi 5 rozdílů

11. 3. 2019

Tu otázku si položil snad každý z nás. Co je lepší: drahý originál, nebo levná kopie? Kvalitní oblečení, špičková elektronika, luxusní hodinky a šperky… to vše je žhavé zboží, po němž touží řada z nás. Žádný div, že se najdou koumáci, kteří se rozhodnou na popularitě oblíbených značek parazitovat a chtějí si trochu přivydělat. Začnou vyrábět levnější napodobeniny těchto výrobků, které se mají původnímu vzoru aspoň trochu přiblížit. Nebo jej dokonce předčit. Znáte to: Čím víc pruhů, tím víc Adidas. A jaké jsou vlastně rozdíly mezi originálními a kompatibilními tonery? Právě o tom je náš článek.

Celý článek »
4 minuty čtení

Zdravé sezení za počítačem není žádný kumšt

19. 2. 2019

Digitální doba proměnila řadu z nás v líné kancelářské krysy, které od monitorů téměř neodlepí zrak. Kancelářská židle nám pevně přirostla k místům, kde záda ztrácejí své slušné jméno. Pohybujeme se čím dál méně, a když už, tak s obratností slona v porcelánu a rychlostí lenochoda. Bolí nás celý člověk a chybí nám pobyt na čerstvém vzduchu. Pryč jsou doby, kdy naši předkové s párem volů orali své malé úrodné políčko. Dnes leda tak pár volů oře s námi. Přitom být stále fit není zas tak obtížné, stačí dodržovat základní pravidla. Máme pro vás pár tipů, jak na zdravé sezení za počítačem.

Celý článek »