Články

Tonerové kazety s různými barvami náplně. 7 minut čtení

Výměna toneru v tiskárně: Na co si dát pozor, aby nový toner fungoval bezchybně?

7. 10. 2022

Přestože by bylo krásné, kdyby byla jediná investice do tiskárny ta počáteční, pravdou je, že bez občasného pořízení nové náplně ve formě toneru či cartridge a papíru se zkrátka neobejdete. Pokud jste se do této situace dostali i nyní se svou laserovou tiskárnou a s instalací nového toneru zatím nemáte moc zkušeností, přinášíme vám univerzální návod, jak tuto zápletku vyřešit. V následujících řádcích vám ale poradíme i s tím, na co si dát pozor, aby nový toner fungoval, jak má, takže by vás v tomto směru již nemělo absolutně nic zaskočit.

Celý článek »
5 minut čtení

Formáty papíru: Přehled rozměrů a vhodných tiskáren

6. 10. 2022

O formátu A4 či „á pětce“ jste už určitě slyšeli. Víte však, jak velký je třeba papír A2 a k čemu se používá? A slyšeli jste už někdy o papírech typu C, RA či SRA? Pokud ne, není třeba zoufat. V tomto článku jsme pro vás totiž připravili přehled nejužívanějších papírových formátů - a přidali jsme i tipy na tiskárny, které si s velkoformátovým tiskem hravě poradí. Díky tomu tak již budete mít formáty papírů v malíku.

Celý článek »
5 minut čtení

Tisk na jedlý papír: Jak funguje a lze si jej užít i doma?

5. 10. 2022

S potisknutým jedlým papírem se v posledních letech setkal díky jeho obrovskému rozmachu v potravinářství snad naprosto každý. Ve velkém je totiž využíván jak v cukrářském, tak třeba i v pekařském průmyslu a to například na etikety aplikované přímo na pečivu či různá zdobení na dorty či jiné cukrovinky. Tušíte však, jak vlastně tisk na jedlý papír probíhá a co je k němu potřeba? Pokud ne, v následujících řádcích vám v tom uděláme jasno a možná vás i navnadíme k vyzkoušení. Záhy totiž zjistíte, že se nejedná ve své podstatě o nic až tak složitého, ba právě naopak.

Celý článek »
7 minut čtení

Jak se tisknou peníze a proč je tak těžké je padělat?

4. 10. 2022

Říká se, že peněz není nikdy dost. Vydělat je však dá zabrat a proto by bylo krásné, kdyby šly například tisknout na domácích či kancelářských tiskárnách. Přeci jen, za poslední roky urazily tyto produkty dlouhou cestu vedoucí k jejich zkvalitnění. Dovolte nám však vyvést vás z omylu. Tisk bankovek je totiž velká věda a díky stále sofistikovanějším ochranným prvkům je dříve nebo později každý padělek odhalen, takže je jejich domácí tisk naprosto nemyslitelný. I přesto se s námi v následujícím článku vydejte na exkurzi do světa tisku bankovek, jelikož je naprosto fascinující a to dokonce tak moc, že nám po dočtení následujících řádků snad odpustíte absenci návodu na tisk domácích peněz. Dokonalý, absolutně nerozeznatelný padělek se totiž údajně ještě nikdy nikomu vyrobit nepodařilo.

Celý článek »
8 minut čtení

Převod psaného textu: Tipy na aplikace a skenery

3. 10. 2022

Čas od času se můžete dostat do situace, kdy je třeba převést ručně psané zápisky do digitální formy pro práci na počítači, v telefonu či v jiné elektronice. Naštěstí však žijeme v době, ve které není tato věc v žádném případě nemožná, ba právě naopak. Převod ručně psaného textu je při použití vhodných skenerů či aplikací naprostá hračka, která zabere pouhých pár minut.

Celý článek »
6 minut čtení

Psaní všemi deseti: tipy na programy a postupy

30. 9. 2022

Přemýšleli jste někdy nad tím, kolik času byste při práci ušetřili, kdybyste na klávesnici počítače psali všemi deseti prsty a nikoliv jen vaším stylem? Pokud ano, jste tu zcela správně. Máte-li totiž motivaci k tomu svůj styl psaní změnit na psaní všemi deseti, v tomto článku vám prozradíme, jaké výhody vám to přinese, jak při učení postupovat a jaké bezplatné aplikace využít. A jelikož máme výuku psaní všemi deseti také za sebou, dodáme pár rad ze života.

Celý článek »