Články

4 minuty čtení

Přežijte sedavé zaměstnání ve zdraví: Zásoba cviků do kanceláře

19. 2. 2019

Lidské tělo je stvořeno k pohybu. Jenže vysvětlujte to lidem v dnešní sedavé společnosti. Možná také patříte k 70 % populace, které při práci sedí. A možná už jste rovněž začali pociťovat bolesti zad a krční páteře. Dlouhodobé sezení totiž lidskému tělu nesvědčí a jeho varovné signály není radno podceňovat. V následujícím článku vám poradíme, jak zapojit do svého běžného pracovního dne v kanceláři jednoduché protahovací cviky, jež uleví vašemu tělu a nastartují vaši mysl.

Celý článek »
4 minuty čtení

Jak vybrat tiskárnu do kanceláře a nespálit se?

12. 2. 2019

Uplynulo již téměř 580 let od chvíle, kdy Johannes Gutenberg přinesl lidstvu svůj revoluční vynález: knihtisk. Objev, který nebývalým způsobem změnil dosavadní chápání světa, přispěl ke svobodnému šíření informací a podílel se na všeobecné rozvoji vzdělanosti. V současnosti plní jednu z původních funkcí knihtisku tiskárny. Pro firmy, státní instituce, obchody, malé i střední podnikatelské subjekty se spolehlivé tiskárny staly absolutní nezbytností. Tisk faktur, dokumentů, objednávek, výplatnic - to vše musí správná kancelářská tiskárna zvládnout. A my vám poradíme, jak vybrat tu nejlepší.

Celý článek »
1 minuta čtení

Jaká je životnost tonerů a cartridgí

12. 12. 2018

Staré známé moudro praví, že nic netrvá věčně. V podstatě vše, co vidíte kolem sebe, včetně veškerých věcí, které si pořídíte, má nějakou životnost. Jak dlouho vám vydrží takový toner nebo cartridge? To jsme shrnuli v následujícím článku.

Celý článek »
2 minuty čtení

Jak správně skladovat tonery

9. 11. 2018

Možná vás to před koupí nového toneru také napadlo: Mám objednat jen jedno balení, nebo si můžu dovolit pořídit tonery do zásoby? Jak dlouho vůbec takový toner vydrží? A jak a kde náhradní náplně správně skladovat?
Sepsali jsme proto následující řádky. Díky nim například zjistíte, že při správném zacházení se můžete tonery zásobovat zcela bez obav.

Celý článek »
2 minuty čtení

9 rad, jak ušetřit za tisk

16. 10. 2018

Ať už tisknete v kanceláři, nebo doma, ať už tisknete hodně, nebo málo, vždycky se vyplatí zamyslet se nad tím, zda byste nemohli udělat něco, co by vaše náklady na tisk snížilo. A tak jsme dali hlavy dohromady a přinášíme vám devítku ekonomických i ekologických tipů, díky kterým můžete nějakou tu korunu ušetřit.

Celý článek »
2 minuty čtení

Až dosloužím, chci do sběru aneb Jak recyklovat tonery?

11. 9. 2018

Třídění odpadu je dnes pro mnohé naprosto samozřejmou činností. Pokud i vy patříte mezi ty, kteří se aktivně podílejí na udržitelnosti životního prostředí, možná čas od času přemýšlíte, jak správně třídit nějakou konkrétní věc. Třeba takový toner. Následující řádky vám nastíní, jak je to s tonerovými kazetami podle zákona i co můžete udělat proto, abyste je likvidovali ekologicky.

Celý článek »